perjantai 12. lokakuuta 2018

Tutustu Järkytä avoimuudella -kirjaan

 
Ensimmäinen kirjani, Alma Talentin kustantama Järkytä avoimuudella, julkaistiin 26.5.2017. Kustantaja esittelee kirjaa verkkosivuillaan seuraavasti:
Rohkean henkilöstöjohtamisen ja avoimen yrityskulttuurin sanansaattaja, työelämäaktivisti Aki Ahlroth pistää kirjassaan työelämän tabut halki, poikki ja pinoon. Sanojaan säästämättä ja järkyttävän avoimesti hän ruotii työelämään pesiytyneitä ”itsestäänselvyyksiä”, joita ei kuitenkaan noudateta. Ahlrothin tavoitteena on ismeistä vapaan, ihmistä arvostan ja luottamusta synnyttävän (henkilöstö)johtamisen saattaminen mahdollisimman monen ulottuville. Kantavat teemat ovat rohkeus, intohimo, läpinäkyvyys ja uteliaisuus. 
Osta kirja verkkokaupasta:
 Osta kirja kivijalkaliikkeestä:
Lehdistötiedote:
Arvostelut:
 
TEK-lehdessä julkaistu arvio kirjasta:


Lukijoiden kommentteja:

Tiedätkö sen tunteen, kun joku tuntematon sanoittaa puolestasi sisälläsi olevat epämääräiset möykyt, unelmat ja ajatukset? Paljon on maailmassa saatavilla hyvää luettavaa ja paljon on viisaita puhujia, mutta juuri nyt minua puhuttelee Aki Ahlrothin Järkytä avoimuudella -kirja. Ei voi kuin huokaista helpotuksesta, että en ole ajatusteni, kokemusteni ja fiilisteni kanssa yksin. Jos tämä olisi lahko, niin liittyisin heti. Kiitos, kun Aki olet sanoittanut osuvasti miksi ihmisten sitouttaminen on tuhoon tuomittu ajatus ja miksi johto elää illuusiossa oman yrityksensä tilasta. Ja parasta on se, että kirja antaa välineitä myös siihen, miten tehdä parempaa HR-funktiota ja miten vaikuttaa organisaatiokulttuuriin. Vahva suositus kaikille organisaatioiden kehittämisen, johtamisen ja muutoksen parissa askarteleville luettavaksi - joko vihastut tai ihastut. (Milka Kortet)
Järkytä avoimuudella-kirja toimii. Se on viihdyttävä ja hieman sekavasta rakenteestaan huolimatta helppolukuinen. Sarkastinen ja itseironinen kirja sisältää oikeasti vakavaa asiaa työelämästä. Kirjan stereotypioista tunnistaa helposti työkaverinsa tai itsensä, mikä voi suututtaa herkkähipiäistä. Kirjaa ei kannata lukea, jos vanne kiristää päätä. Kirjan jälkeen se kiristää todennäköisesti vielä enemmän. Akia on syyllistetty itsestäänselvyyksien laukomisesta. Yritysten ongelmat johtuvat usein kuitenkin ihan perusasioista, joten miksi niistä ei kannattaisi puhua? Vuorovaikutus on haastava laji. Joojoo-työyhteisö ei kehity, mutta kukaan ei jaksa niitä ihmisiä, jotka ovat aina asioista eri mieltä. Aki tekee väliraporttia itsestään ”ulkopuolisin silmin” ja onnistuu siinä hyvin. Kirja inspiroi ja herättelee katsomaan peiliin. (Tiina Äijänaho)
Loistavaa settiä, joka pitää käännättää myös kolmannelle kotimaiselle, mikä tulee olemaan erittäin vaikea uralla, koska Akin kielenkäyttö on niin nasevaa ja kielellistä ilotulitusta. (Atro Tossavainen)
 

Jos koko kirjan [läpi] nyökyttelee päätään niin, että kirjan lopussa on saanut niskansa kipeäksi, voidaan varmaan sanoa, että kirja oli hyvä. (Anne Korte)
Kirja tekee juuri HRD-tehtäviin siirtymässä olevalle ex-konsultille osin kipeää, mutta naulan kannassa ollaan. Jopa siinä määrin, että teksti voisi olla alitajuntani tuottamaa. (Ilari Lipsonen)
Ei varsinaisesti kevyttä kesälukemista mutta erinomainen valinta lomalukemiseksi kuitenkin! Välillä nauran ääneen ja välillä posket punoittaen tunnistan itseni kirjan riveiltä. (Suvi-Juulia Ragnell)
Olen ahminut tekstiä, jossa näkyy verbaalinen lahjakkuus, rohkeus ja asiantuntijuus samanaikaisesti. Aki Ahlroth kirjoittaa tavalla, joka ei jätä kylmäksi, vaikka aurinko ehtisi laskea. Suosittelen lämpimästi! (Jaana Kuparinen)
Tämä kirja sai hymyn huulilleni kaikessa suoruudessaan. En ole aina ymmärtänyt Akin blogien pointteja, mutta kirjan tykitys avasi Akin ajattelua uudella tavalla. (Ulla Luukas)
Hauska eikä paskantärkeä, inhimillinen, oppiva. Suosittelen. (Arja Kyyny)
Tämä kirja ravistelee ja raivaa. Suosittelen! (Kaisa Pesonen)
Suosittelen lämpimästi. Erinomaista luettavaa ja aiheen nostoja. (Raita Hiekkalahti)
Helposti luettavaa ja mutkatonta ilman kikkailua. (Juha Frantsi)
Paljon tuttua - hienosti suoraa, raikasta ja ajattelua haastavaa. (Veijo Hämäläinen)
Loistavia kirjoituksia täynnä totuuksia tosi elämästä. (Jan-Erik Finlander)
Sen (kirjan) myötä avautui uusia näkökulmia. Voi, kun olisin saanut lukea sen jo 2000-luvun alkupuolella. (Mikko Araviita)
Kyllä avoimuus järkytti. Kirjan teksti osui ja upposi monessakin kohtaa. Jotkut kohdat kolahti niin, että muutos arkeen on tulossa. (Maarit Jamrozinski)
Akin kirjaa voin suositella lämpimästi kenelle tahansa. (Minja Kokkonen)
Reippaalla ja avoimella otteella kirjoitettu kirja, joka tempaa lukijan mukaan. Asioista puhutaan rohkeasti oman kokemuksen kautta, joten kirja antaa eväät oman toiminnan arvioimiseen ja kehittämiseen. Suosittelen! (Heidi Eronen)
En oo koskaan aiemmin ottanut itselleni näin paljon snippejä samasta kirjasta, jotta muistan palata näihin hyviin ajatuksiin. (Eeva Paasonen)
Erittäin totuudenmukaista, raadollista ja oivaltavaa tekstiä, vahva lukusuositus kaikille. (Mari Niittymaa)
Kirja avasi ja selkeytti paljon mielessäni kyteneitä ajatuksia ja sen voimalla olen uskaltanut toimia tärkeäksi kokemieni asioiden puolesta. (Ann-Mari Ukkonen)

Perustiedot kirjasta:
    • Sidosasu: sidottu
    • ISBN: 978-952-14-2922-4
    • Sivumäärä: 295
    • Julkaisuvuosi 2017
    • Kustantaja: Alma Talent